iPhone reperatie

Gepost op

Het komt vaak voor dat een mobiel stuk gaat, voornamelijk omdat we ze veel gebruiken. Bij een iPhone is het risico op schade vaak groter dan bij andere smartphones. Dit komt omdat een iPhone vrijwel volledig van glas is gemaakt, wat natuurlijk mooi is, glas breekt echter sneller dan plastic. Vaak is het van belang dat je een iPhone laat repareren, aangezien de schade alleen maar erger kan worden als je het laat zitten (vooral als de schade op het glas zelf zit)

Wat voor schade?

Voordat je een iPhone reparatie aanvraagt, is het belangrijk om te kijken wat voor schade je hebt. Is de schade aan het scherm, dan kun je beoordelen of het zo erg stoort dat je je iPhone moet laten repareren, of je er nog even mee door kan. Is het bijvoorbeeld slechts een kras, dan is het verstandig om nog geen iPhone reparatie aan te vragen, aangezien er altijd nog wat krasjes bij komen. Pas als het écht in de weg zit, kun je het dan laten repareren. Als er stukjes glas uit de telefoon komt, kan het natuurlijk gevaarlijk zijn en is het van belang dat de smartphone gerepareerd wordt. Schade aan de homeknop, geluidsknoppen, aan-/uit knop kan vaak opgelost worden door middel van de Assistive Touch (die hier speciaal voor gemaakt is). Maar dit soort schade is natuurlijk wel erg storend. Bij dit soort schade moet je eigenlijk altijd voor jezelf een afweging maken, is het te storend? Of kan het er nog even mee door (en laat je het bijvoorbeeld maken als er nog meer schade bij komt)? Alleen bij schade aan de plug-in om de telefoon mee op te laden en aan de batterij is het noodzakelijk om de telefoon direct te laten repareren. Anders kan de telefoon ten slotte niet meer opladen, en een batterij kan gaan lekken, en daardoor schade aan de andere onderdelen van een smartphone aanbrengen. 

Vooral bij de nieuwe iPhones komt het nog wel eens voor dat de telefoons kunnen ombuigen. Zodra dit gebeurt, is het ook noodzakelijk om de telefoon te laten maken (Apple store zelf laat dit ook nog wel eens gratis doen), omdat het buigen de onderdelen van de iPhone binnenin kan verwoesten. 

De iPhone kan echter ook schade hebben aan de software: de telefoon is sloom, de batterij loopt snel leeg of hij crasht vaak. Meestal kun je dit zelf oplossen, door (een back-up te maken en) de iPhone bijvoorbeeld terug te zetten naar fabrieksinstellingen. Werkt dit echter niet, dan kun je ook bepaalde onderdelen laten vervangen. Voor meer informatie spreek met iRepairNow.

 

 

 


Delen